VM2023

Under våren 2022 har Svenska Handbollförbundet genom Hand the Ball starta upp det första gemensamma initiativ inför två kommande mästerskap i Sverige under 2023.

2023 var ett fantastiskt handbollsår i Sverige med herrarnas mästerskap i januari med finalspel på Tele2 arena i Stockholm och ett mästerskap för damerna i december med gruppspel i Göteborg. Detta projekt sträckte sig över alla 6 värdstäder och genomfördes i samarbete med lokala organisationer. För första gången arbetade man sammanhållande genom SHF, SDF och föreningar i värdstäderna med sociala projekt som inriktade sig på aktivitet och rörelse för barn och ungdomar.

Fokus vara att implementera konceptet på skolor genom utbildning och ha stark anknytning till utvalda föreningar i området. Det arrangerades även prova på aktiviteter i alla städer via projektet ”Lilla VM” och event verksamhet vid olika sammanhang. Genom dessa tre olika typer av rörelseinitiativ hoppas vi många barn fick en fin upplevelse med den gröna bollen, antingen genom att få testa på eller genom kontinuerlig rörelse på skolor i utvalda områden.

Städerna som är representerades var: Göteborg, Malmö, Kristianstad, Stockholm, Jönköping och Helsingborg.

01

Hand the Ball får fler unga i rörelse i hela landet

[10 januari]
Svenska Handbollförbundet har sedan 2020 implementerat det pedagogiska rörelsekonceptet Hand the Ball i sin ordinarie verksamhet och erbjuder det som ett stöd och hjälpmedel till föreningar som vill starta upp sociala projekt. I ett antal artiklar kommer du få ta del av den spännande resa och utveckling Hand the Ball gjort de senaste åren.

Läs mer
02

Hand the Ball i värdstäderna under VM 2023

[15 januari]
Runt om i landet spelas just nu herrarnas handbolls-VM och Hand the Ball är med på resan i värdstäderna. Arbetet med sociala initiativ kopplat till båda mästerskapen under 2023 startades upp för ett år sedan och Hand the Ball är en gemensam faktor.

Läs mer
03

Häftiga Hand the Ball-event i Göteborg lockar många till rörelse

[17 januari]
Sedan våren 2022 har Handbollförbundet Väst fått möjlighet att arbeta med olika typer av Hand the Ball-event i Göteborg för att uppmärksamma handbollen som idrott och de stundande mästerskapen.

Läs mer
04

IFK Kristianstad satsar på Hand the Ball i samarbete med skolor

[20 januari]
I Kristianstad har föreningen IFK Kristianstad genom VM 2023-satsningen fått möjlighet att stärka sitt redan pågående arbete med Hand the Ball och rörelseaktivitet för barn och unga.

Läs mer
05

Handbollspropaganda i Malmö med 1400 deltagande barn

[24 januari]
I förra veckan arrangerades det storslagna eventet ”Lilla VM dagarna” i Malmö för att på ett häftigt sätt låta barn och unga från kommunens skolor testa på handboll, Hand the Ball och olika andra rörelseaktiviteter.

Läs mer
06

I Jönköping möter barnen handbollsidolen på skolgården

[21 februari]
Hallby Handboll startade upp sitt arbete med Hand the Ball 2021 genom att herrlagets vindsnabba vänsterkant Hampus Dahlgren gick Svenska Handbollförbundets instruktörsutbildning

Läs mer

Vad andra har skrivit om Hand the Ball under VM2023

Host city Malmö creating long-term benefits for community

The city of Malmö is working within the framework of the UN’s Agenda 2030 global goals to create a sustainable world championship that provides long-term effects.…

Malmö stads satsningar under Handbolls-VM 2023

Läs om vad Malmö stad gör i samband med herrarnas Handbolls-VM 2023, där Hand the Ball är en av flera satsningar för att få barn i aktivitet, ökad social…

Hand the Ball gästar Idrottens Kraft podden inför VM 2023

Ingemar Linnéll från Hand the Ball gästar fjärde avsnittet (Social hållbarhet i VM-värdstaden Malmö) av podden om hållbarhet i Handbolls-VM 2023 och pratar om ökad…

Hallby Handboll satsar på Hand the Ball-projekt

För tre år sedan började RFSISU Småland tillsammans med Hallby handboll diskutera hur de skulle nå barn och unga i stadsdelar där handboll som sport inte är…