Hand the Ball Challenge

Hand the Ball Challenge är en aktivitetssatsning som Svenska Handbollförbundet skapat för att inspirera er skola till rörelse och aktivitet både inne i klassrummet och ute på skolgården.

Hand the Ball Challenge levereras i en grön låda, full med utmaningar som man kan utföra med vår mjuka, gröna streethandboll och som eleverna kan göra både på egen hand eller med en ledare. Tanken är att lådan kan hängas upp på en en krok i klassrummet och därmed alltid finnas tillgänglig för eleverna. Vår filosofi är att det ska vara enkelt att aktivera sig!

Kortens utmaningar har som syfte att skapa rörelse kombinerat med samarbete, kommunikation och förståelse för varandra. I vår ordinarie verksamhet inom Hand the Ball utbildar vi inom pedagogik till barns rörelse och här är autonomi ett stort fokus för att öka motivationen till aktivitet. Därför är många av korten skrivna utifrån valmöjlighet och kreativitet för att öka barnets upplevelse av självbestämmande.

Våra värdeord genomsyrar alla övningar och material som vi tar fram, därför har vi tryckt dessa på bollen för att alltid ha de nära till hands: tillsammans, schysst, glädje och respekt.

Kostnad


De första 450 Hand the Ball Challenge lådor som beställs genom RF/SISU Rörelsesatsning i skolan är subventionerade till ett pris på 200 kr/styck. Lådor som säljs utöver detta eller till skola/förening som ej är med i RF/SISU Rörelsesatsning kostar 400 kr/styck. Låt oss tillsammans arbeta mot att få fler barn och unga i rörelse!

Hand the Ball Challenge

Efter genomförd Hand the Ball utbildning eller om man beställer våra Hand the Ball Challenge lådor har man möjlighet att beställa fler bollar med värdegrundsorden från oss. Tio kronor per beställd boll doneras till initiativ i Afrika.

Boll: 198kr/styck
Bollsäck: 150kr/styck

Innehåll i kitet:

  • 1 st låda som kan hängas upp på en krok
  • 1 st grön streethandboll med värdegrundsord
  • 1 st Instruktionsguide
  • 20 st Rörelsekort med aktiviteter utomhus
  • 30 st Rörelsekort med aktiviteter inomhus
Beställ